Product review: My MARY KAY healing crisis and what I do to heal faster

27 August 2017

All I can say is, my Mary Kay *healing crisis (so called a treatment process) is a nightmare! You can refer to my previous post on *series of my faceupdates during this healing journey. To see my history in skincare use, you can click on *this link and see what skincare products I had used in the previous years.

During this healing treatment, I’ve been experiencing loads of discomforts especially the existence of new acne pimples. I've never had such pimples before. More and more huge pimples appeared in the first two months and they started to behave from the third month, especially my forehead. Now I have been exactly 4 months using Mary Kay skincare regimen so I am a little satisfied with the state I am right now.

BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT

So what do I do to make my MARY KAY healing process FASTER?

1)      I take a food supplement for extra vitamin C and E.


I have been consuming Dianz Vitamin C and E Plus for 5 months now. I am now on my 8th bottle. I take 2 tablets daily, one in the morning (after breakfast) and one in the evening (after dinner). Well, I have been taking Dianz Vitamin C and E Plus since 28/3/2017, which is about one month before I even started to Mary Kay skincare. Please refer to my other review on Dianz Vitamin C and E Plus for more details.

**I order this supplement from a trusted stockist, Nadia.

2)      I drink a lot of plain water every day, 3L at least.


3)  I used acne treatment cream on pimples which is OXY5. You can also refer to this product review I posted last time.



4)   To control my sinusitis, I don’t eat shellfish and meat (beef, mutton and so on). I  also don't take some selected seafood at all since early this year, including dried anchovies. I  rarely eat eggs too. But I always tolerate any food containing eggs like cakes, biscuits and breads. I am a picky eater. I have been avoiding all of these since January 2017.


5)   Starting from 8/8/2017, I added one more Mary Kay product into my skincare routine which is CLEARPROOF Clarifying Cleanser (RM95.00) to wash my face once daily, usually at noon. It helps to remove excess oil and helps speed cell turnover on the surface of the skin, as stated on the brochure. This huge tube contains 127g of cleansing gel with 2% of salicylic acid. I really like this cleanser with the fact that it doesn't leave my skin dry every time I wash my face. However, I have to rinse my face thoroughly with loads of water, many times, to clear off the 'bubbly and foamy feeling' left on my skin. Another thing I am concerned about is the itchiness every time after I wash my face with this, especially the acne spots. They become red and extremely itchy too. But after a while like 10-15 minutes, the itchiness will be gone. That's the reason why I am still using this cleanser until now.



6)   Starting from 14/8/2017, I use an acne treatment cream called Mary Kay CLEARPROOF Spot Solution. (RM65.00) I don't use OXY5 anymore. This Spot Solution will cover spots with a highly effective, botanically infused formula to target blemishes and help clear them up, as stated on the brochure. The tube contains 29g of colourless cream with 2% of salicylic acid. I really like this product because it does not leave my skin dry at all. I think it works wonder as well as OXY5. I love its smell too.
That’s all! For the time being, these all work for me, judging based on the positive improvements on my face day after day. I’ve heard and read that some people experience worse such as having more and more new pimples for more than 6 months. Wow. To me, the fifth month should be the healing month and your face will stop getting new pimples. So, we'll see mine...huhu. If you ever experience this VERY LONG ‘healing crisis’, you should consult your dermatologist as soon as possible. A dermatologist knows better .

I believe that Mary Kay does not make those pimples out for long, but during the healing crisis, those pimples themselves multiply due to infections. This is because during this healing crisis, more pimples are coming out so your skin gets easily infected by unwanted bacteria.

Happy trying….

Hanging Balloons for A Party

This is how I usually hang balloons for birthday parties
or simple family celebrations at home.
So, this is my simple way of hanging balloons for party decorations.


You can try this method too!
Super easy to hang and take off whenever kids ask for one. 

YOU MAY NEED:
--small-size ribbon/s
--paper clips
--balloons


How to do it?

(1) Use a required length of ribbon as a rope anywhere you like, to hang the balloons.
As for me, I often choose to tie this ribbon to the window bars (jeriji tingkap).
Make sure to tie both ends firmly with two to three knots.



(2) Blow a balloon and tie its knot/mouth firmly.



(3) Stretch or extend or open a paper clip outward....just a bit.



(4) Attach the altered paper clip to the balloon knot/mouth.



(5) Then, you can hang it to the ribbon.
Repeat the same step until you reach your desired target number of balloons.


(6) Attach more balloons to the ribbon.
Well, you can attach more than one balloon to each paper clip if you want!


**These pictures were taken before my niece's birthday party at her play area
at the very end of the house near back door.
So I prepared this one day earlier without disturbing the other sections of the house.

(7) Finally, this is how it might look!
You can do better if you have more balloons!

So later, whenever any kids ask for the balloons,
you can simply grab them and easily take them off from the ribbon.

Enjoy your party!

Happy trying!!

Mosturizer for Oily and Acne Prone Skin

Klik sini untuk Bahasa Melayu


I just know how important the use of a moisturizer is for acne prone and oily skin. I thought oily skin does not need moisturizing. Using appropriate moisturizer is essential for keeping our face hydrated (to avoid water loss / natural moisture) after the face is washed. For people with oily acne and acne prone skin, the use of a suitable moisturizer can lock the moisture in the skin while controlling any excessive oil production or blemishes.


Apparently, frequent washing of our face can also dry the skin and eliminate the natural moisture that God has made. That's why we have to wipe our face well and pat dry after washing it and immediately apply some good moisturizer. The remaining water on our face which we let it dry by itself will pull all the moisture in our skin. I just knew this!!! It will no longer moisturize the skin, so it will be soon dehydrated. When the face skin becomes too dry, acne starts to grow and it will be sensitive when foaming cleanser is used.

Sumber Gambar The Picta


I am currently using a moisturizer named Oil-free Hydrating Gel (OFHG) from Mary Kay. The price is RM138.00 in Malaysia and should last for 4-6 months for moderate use. BUT I finished it in one and a half months only because of the excessive use during my acne recovery. **read here. Now I am using the second jar which I hope to last longer.

HOW TO USE: OFHG texture is like non-sticky gel-like liquid. It is very when applied. After washing my face and apply some toner on, I use a small spoon (provided) to take some OFHG from the container. Then I place it on the tip of my finger and apply it on the entire face in the order from bottom to top. I move my fingers to apply the gel starting from the lower part of the face like neck and chin, then move upwards until the forehead. One spoon is enough to cover the entire face. Done!


Here are the functions and advantages of OFHG moisturizer. The information was taken from Mary Kay UK Website.


Key Ingredients

  • Dimethicone is a conditioner that improves the appearance of skin by helping it look softer and smoother. It also is an emollient that helps maintain the soft, smooth and supple appearance of the skin.
  • Green Tea (Camellia Sinensis) is an antioxidant. Known as free-radical scavengers, antioxidants are included in products to help protect the skin from the effects of free radicals generated by the environment. It also is a soothing agent known for its calming and soothing properties.

Below is what has been written by a Mary Kay Malaysia beauty consultant (BC) on her Instagram site. It is in Bahasa Malaysia (Malay language). She is actually a BC to my younger sister. All I can say, she is a highly committed beauty consultant. If you would like to buy Mary Kay products, feel free to contact her.






I LIKE IT! I LIKE IT!

...KEEP CALM AND CARRY ON....

PERINGATAN:
Saya tidak menjual produk ini. Entry ini adalah berdasarkan pengalaman saya semata-mata. Sila hubungi perunding kecantikan Mary Kay yang bertauliah untuk khidmat nasihat lanjut.

Pelembap wajah untuk kulit berjerawat atau berminyak

Click here for English Version

Saya baru tahu betapa pentingnya pelembap untuk wajah bagi kulit berjerawat dan berminyak. Ingatkan orang kulit berminyak ni tak perlu pelembap dah. Pelembap yang sesuai amatlah penting untuk menjaga wajah daripada terhidrasi (kehilangan air/kelembapan semula jadi) selepas muka dibasuh. Untuk orang yang kulit muka berjerawat dan berminyak, perlu menggunakan pelembap yang boleh melembapkan wajah sambil mengawal pengeluaran minyak berlebihan.

Rupa-rupanya, kerap membasuh muka juga boleh mengeringkan kulit dan menghilangkan kelembapan semula jadi yang Tuhan buat. Sebab tu kita kena lap muka kering-kering terus selepas basuh muka dan sapu pelembap dengan segera. Ini kerana air yang kita biarkan kering dengan sendiri tu akan menarik segala kelembapan dalam kulit kita. Baru saya tahu!!! Bukan lagi lembap kulit kita, jadi makin kering dalaman (terhidrasi). Bila muka kering, jerawat mula nak naik, kulit menggelupas berkerak dan jadi sensitif kemerahan apabila kena pencuci muka berbuih.


Sumber Gambar The Picta

Saya menggunakan pelembap yang diberi nama Oil-free Hydrating Gel (OFHG) keluaran Mary Kay. Harganya RM138.00 dan sepatutnya boleh tahan 4-6 bulan bagi penggunaan yang berpatutan. Saya guna satu bulan setengah je dah habis sebab boros semasa proses pemulihan wajah dan jerawat banyak.**baca siniBekas kedua ni harap-harap tahan lebih lama la.

CARA GUNA: Tekstur OFHG ni seperti gel yang tidak melekit. Ia sejuk seperti air. Saya sapu satu muka sebaik sahaja selesai basuh muka dan sapu toner (penyegar wajah). **Sila baca entry yang lepas untuk rutin yang saya amalkanGuna sudu kecil yang disediakan untuk ambil sedikit OFHG ini daripada bekasnya. Lalu letak kat jari dan sapu seluruh wajah dengan urutan dari bawah ke atas. Mlakan dengan bahagian bawah muka seperti leher dan dagu, seterusnya ke atas sehinggalah kawasan dahi. Satu sudu sudah cukup untuk sapu seluruh wajah. Siap!

Berikut adalah fungsi dan kelebihan pelembap OFHG ni. Saya petik daripada laman instagram perunding kecantikan kepada adik saya. Beliau merupakan seorang perunding kecantikan yang sangat komited. Kalau nak beli, bolehlah hubungi beliau.


KELEBIHAN OIL-FREE HYDRATING GEL:

# Gel yang tidak berminyak, tak melekit dan sgt senang meresap dalam kulit
--Komen saya: Kalau pakai tebal melekit juga rasanya. Kena tunggu bagi kering dulu baru sapu makeup seperti alas bedak dan lain-lain.

# Mengecutkan jerawat dgn cepat
--Komen saya:  Yang ni bagi saya TIDAK kot. Sebab memang dah 2 bulan guna. Saya letak tebal pada jerawat, tapi tak kering cepat pun. 2 3 minggu baru sembuh. Saya guna OXY5 beli di farmasi untuk kecutkan jerawat. 

# Menyejukkan dan menyegarkan kulit wajah especially yg kerja outdoor dan sunburn
--Komen saya: Memang sejuk macam air, tapi kejap je la...sapu balik, sejuk balik. Ia sangat elok disapu lepas kena panas terik matahari.

# Menghidrasi kulit sehingga 10 jam
--Komen saya: YA BETUL. Kulit jadi sangat-sangat lembap. Sekarang saya guna pagi lepas cuci muka dan malam sebelum tidur sahaja. Dulu setiap kali lepas basuh muka untuk solat, saya sapu semula. Sekarang tidak perlu. Lepas solat zohor sampai la isyak tu memang muka saya tak pakai OFHG dah. Tiada apa-apa pelembap, hanya toner (saya guna Freshen BE Formula 2). TETAPI, kalau saya rasa kulit akan kering sebab aircond dan sebagainya, saya akan sapu OFHG ni. 

# Melicin, melembut dan menghaluskan kulit wajah
--Komen saya: Yang ni susah nak cakap sebab muka tak licin lagi. Tapi kulit memang lembut la walaupun ada jerawat.

# Percepatkan proses detox (pembuangan toksin) kulit daripada kimia produk sebelum ni
--Komen saya: Memang BETUL ni. Sebab tu jerawat keluar banyak. Tapi dah tak semeriah dulu.

# Percepatkan proses rawat struktur kulit yg rosak dan bina balik lapisan kulit yang terhakis.
--Komen saya: Memang BETUL la kot. Dia tangah rawat kulit wajah saya la ni.


Bagaimana pula pelembap untuk kulit kering? Adik kepada OFHG tadi ada yang bernama Intense Moisturizing Cream yang diciptakan khas untuk kulit kering sahaja yang tiada jerawat bagai. Saya guna juga IMC ni untuk tempat-tempat yang kering di wajah saya sepertudagu. Tak tahu la kenapa dagu saya kering berkerak menggelupas. Saya amalkan pakai IMC ni seminggu, terus sembuh.


Sekarang terus amalkan, di dagu sahaja. Dulu masa kering di bahagian tepi bibir sebab guna pencuci muka berbuih, saya sapu IMC ni la. Saya tak beli pun IMC ni! Sebab dah beli OFHG kan. Tapi perunding kecantikan saya bagi paket kecil yang pek percubaan 1g (tester) punya dua pek. Terus sembuh dengan izinNYA, alhamdulillah. Sampai sekarang tester tu belum habis saya guna. Ada satu paket lagi tak buka. Jimat kan? Tahan lama sangat. Percuma pulak tu! Mugkin sbb pernah guna seminggu di tepi bibir dan seminggu di dagu sahaja. tapi dua minggu untuk paket kecil 1g, saya rasa masih penjimatan hebat tu!



Sila baca fungsi dan kelebihan Intense Moisturizing Cream ni dalam gambar berikut:


SAYA SUKA! SAYA SUKA!

...KEEP CALM AND CARRY ON....

PENAFIAN:
Saya tidak menjual produk ini. Entry ini adalah berdasarkan pengalaman saya semata-mata. Sila hubungi perunding kecantikan Mary Kay yang bertauliah untuk khidmat nasihat lanjut.

Segmen Bloglist 2.0 by Cik Miela


This segment is so cool and easy. Please check it out!
You may click on the banner for more information.


Good luck ya!!!

The terms and conditions are very easy. 
Unfortunately I don't have a twitter account so I skipped that condition. 
I hope this is fine!



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

Please click on the picture if you're interested to join! This is open to all Malaysians who lives in Malaysia. Good that I have come back for the time being....hihi. Don't forget to follow all the terms and conditions including follow her blog, add to google+ and like her fb page.


Unfortunately I skipped to the second condition for I don't use google+. I hope this is okay. If you use it, don't forget to add hers into the circle ya!

I will start blogwalking soon. Happy blogwalking to you too!

Segmen Blogwalking Merdeka


Please click on the picture if you're interested to join. Among the rules are:

  • Follow Kin Naz's blog
  • Follow  her google+
  • Follow her instagram.
  • Create and entry  with the banner and link back to her blog.
Unfortunately, I can't  fulfill all the rules for I don't use google+ and instagram. I hope  this is okay.

ATIEHILMI.COM ; FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH !!

Let's join this awesome giveaway by Atie Hilmi!!!

Unfortunately, I could only follow two of the terms and conditions,
for I don't have an instagram account and google+.
I hope this is just fine.



Wordless Wednesday: Doodling Elsa Anna Moana


Product Review: Deo Body Spritzer Mary Kay

Untuk versi Bahaha Melayu

It is a great product for my underarms! It is hazardous chemical-free and suitable for my sensitive skin. With this, I don’t need an antiperspirant deodorant anymore!!! I am now deodorant-free!!! I am now using a body mist. Please refer to the previous post for more details why I wanted to be deodorant-free so much.



This is my amazing experience with Deo Body Spritzer Lotus and Bamboo Mary Kay. I used it for the whole day during the first day of Eid. I only sprayed my underarms two times after showering in the morning. It is like a miracle that my underarms were odour-free for the whole day! It was a very hot and sunny day. I ran here and there for family members and neighbours came to my house to celebrate Eid together. It was a big feast, and you can imagine how busy I was with preparing food and drinks. It was indeed a very hectic day. I surely perspired a lot that day. Yet, nothing bad happened to my underarms! My underarms dried so quickly and they felt fresh throughout the day. Amazing! Although the nice smell of Deo Body Spritzer was faded towards the end of the day, my underarms remained fresh without any stinky smell. I fall asleep without taking bath that night. The next morning, more people coming to my house since early in the morning. I had no chance to take a shower until noon. Seriously, my underarms didn’t smell at all even that day. So I took a shower and sprayed it again to enjoy the rest of the wonderful second day of Eid. **Eid is like Christmas when you meet loads of people during many different feasts and hang out much.


I really recommend this product to anyone with bad body odour whenever NOT using a deodorant. This can be a substitute to the commercial deodorant we normally buy everywhere at local stores. The price is expensive but worth it! People say it can last for nearly 8 months. I don’t know because I’ve been using it only since a few days ago.
I pour some into a travel spraying bottle to bring anywhere

HOW TO USE IT: Simply spray your underarms from the length of 10-12cm away from the spray bottle. Press the spray head firmly (until it reaches its end) ONCE ONLY. After that, use your fingers to spread the liquid that you sprayed all over your underarms area. The texture is exactly like clear drinking water but it dries quickly in a second. You will feel like nothing is there but it works wonders throughout the day! You can spray TWICE or as many times as you want. But to save (because it is quite expensive to some people), ONE press will absolutely do to let your underarms feel fresh the whole day. I have tried!!! It surely works all the time.

WARNING: This is my experience and has happened to me. Don’t spray to close to your underarms skin. Make sure you spray at the length of 10-12cm away. If you spray too much like too many times (e.g.: four times at once), it may stink your skin especially if you are after-shaving. But if it does stink a bit, relax! Wait until a few seconds, you will feel nothing at all. It is very mild and suitable for sensitive skin.

Happy trying!!!

**If you’re interested in buying Deo Body Spritzer Mary Kay, I can introduce you to my  friends who are Mary Kay Beauty Consultants and selling this product.  OR you can simply google them!

Cara hilangkan bau ketiak busuk

Click here for English Version

Entry ini ada unsur TIDAK MALU demi perkongsian ilmu...kihkihkih.


Saya tidak pernah mengalami bau badan yang ketara kerana selama ni, saya guna roll-on deodorant anti-peluh setiap kali keluar rumah sejak daripada tingkatan tiga lagi. Memang berkesan untuk menghalang masalah ketiak berbau untuk aktiviti di luar rumah. Tapi, bila kat rumah saya tak pakai deodoran, ketiak mula berbau tengik setiap kali berpeluh.

Jadi apa saya pakai untuk mengatasi masalah ni?


Untuk mengatasi masalah ketiak berbau tengik setiap kali berpeluh jika tidak memakai deodoran komersial, kini saya hanya menggunakan Deo Body Spritzer keluaran Mary Kay. Baru je mula guna! Jadi kali ni saya nak buat ulasan produk (product review) sikit sebab kagum sangat.

Product review: Mary Kay Deo Body Spritzer
Lotus and bamboo


Mula-mula kenal Deo Body Spritzer ni sebab terbaca blog akak sorang ni dalam bulan Jun 2017, dia perunding kecantikan Mary Kay. Masa tu saya tengah google mencari deodoran untuk pakai hari-hari di rumah yang selamat dan tidak mengandungi bahan merbahaya. Masa tu dalam seminggu nak raya. Saya tengah risau dengan masalah ketiak berbau semasa berpeluh apabila saya tak pakai deodoran. Walaupun duduk rumah aje dan tak de sape pun nak cium ketiak tu, tapi saya rasa tak selesa sangat. Saya memang dah terbiasa pakai deodoran yang dibeli di pasaran tu sejak di zaman sekolah menengah. Boleh dikatakan dah lebih kurang tiga belas tahun tanpa henti menggunakan deodoran anti-peluh komersial. Sebab tu bila tak pakai deodoran, ketiak akan berbau tengik semasa berpeluh. Lepas tu, saya dah nekad tak nak guna deodoran lagi.


Lusa tu dah nak raya, adik saya pun terus menghubungi perunding kecantikan Mary Kay yang terdekat dengan rumah kami. Sehari sebelum raya pada 24 Jun 2017, dia datang hantar. Saya bayar Deo Body Spritzer ni dengan harga RM138.00 (147ml). Perunding kecantikan yang jual ni sendiri pun tak pernah pakai benda alah ni sebab dia tak ada masalah macam ni…hihihi. Sebelum beli tu saya rasa macam mahal sangat. Tapi bila baca macam-macam ulasan (review) yang elok-elok, saya pejam mata la. Sebab tak nak beraya dengan ketiak busuk tengik. Malam tu juga saya cuba produk ni selepas mandi. Saya sembur di kedua belah ketiak. Baunya wangi seakan-akan bau bunga melur (jasmine). Pelik juga sebab katanya mengandungi ekstrak bunga teratai dan buluh. Tapi apa-apapun, baunya wangi la.

Al-kisahnya, pagi esoknya hari raya. Selepas mandi pagi raya, saya sembur dua kali di ketiak. Memang ajaib betul! Ketiak saya tidak berbau apa-apa seharian walaupun berpeluh. Peluh di ketiak pun cepat kering, ajaib. Hari raya, al-maklumlah kan memang sibuk ke sana ke mari berpanas berpeluh. Ruang legar rumah tak ada penghawa dingin (air-cond). Raya-raya ni mana nak duduk dalam bilik tidur (ada air-cond). Ni Malaysia, bukan UK dah! Tapi tiada apa-apa bau tengik. Malam tu terus tidur tanpa mandi dulu selepas cuci muka (saya juga baru menggunakan produk muka Mary Kay pada 27 April 2017– rujuk link ni). Esoknya juga, saya tak sempat mandi sehingga tengahari sebab tetamu datang dari awal pagi tak henti-henti sampai tengahari. Terukkan tak mandi? Lumrah alam di hari lebaran, tetamu diutamakan..haha. Tapi yang ajaibnya, memang tiada sedikit bau tengik pun di ketiak! Bau wangi Deo Body Spritzer tu pun dah menghilang sebenarnya, tapi yang penting ialah BAU BUSUK TIADA. Alhamdulilah. Saya sangat berpuas hati sekarang.

Saya letak sikit dalam botol semburan kecil, mudah dibawa ke mana-mana

Kepada yang mempunyai masalah ketiak berbau semasa berpeluh jika tidak menggunakan deodoran anti-peluh, saya syorkan anda guna Deo Body Spritzer ni sebagai pengganti deodoran anti-peluh. InsyaAllah berkesan! Memang mahal rasanya sebab kena keluarkan wang RM138.00 sekali gus. Tapi katanya boleh tahan sampai 8 bulan. Entahlah, sebab saya baru aje guna kan. Saya guna jimat-jimat aje. Tapi kalau lain kali tak ada bajet, saya akan cari jenama lain pula yang lagi murah tetapi berkesan..ehehehe.

CARA GUNA: Selepas mandi, sembur Deo Body Spritzer tu tekan rapat-rapat dengan SEKALI SEMBURAN SAHAJA. Kemudian, lumur cecair semburan tu seluruh kawasan ketiak. Deo Body Spritzer ni macam air  kosong aje tekstur cecair dia, tak rasa ape-ape pun lepas kering sekelip mata. InsyaAllah, kesannya sama saja macam dua kali sembur. Lagi jimat!!! Rugi je saya sembur banyak-banyak kali masa awal-awal guna ari tu…huhu.



AMARAN: Kali pertama saya sembur tu (malam selepas mandi), saya memang boros la sebab sembur empat kali untuk sebelah ketiak sebab tak yakin. Jarak semburan pula sangat dekat dengan ketiak. Tiba-tiba lepas sembur, ketiak jadi rasa pedih sejuk gitu. Lagipun saya baru saja epilate (cabut guna mesin) bulu ketiak siang hari tu. Tapi dalam masa 5 saat gitu, terus hilang rasa pedih tadi dan tak ada sebarang keradangan dan iritasi berlaku. Jadi, kiranya Deo Body Spritzer ni sangat selamatlah untuk kulit sensitif macam saya. Kali kedua guna, saya dah cerdik la. Saya sembur dari jarak 10-12cm dari ketiak sebanyak dua atau sekali semburan sahaja! Pastu lumur guna jari ke seluruh kawasan ketiak kalau rajin. Jimat.

Selamat mencuba!!!

**Kalau nak beli benda alah ni,  boleh google je cari perunding kecantikan Mary Kay. ATAU boleh beli dengan beberapa kenalan saya yang ada ready stock. Sebab tak semua perunding kecantikan Mary Kay simpan stok Deo Body Spritzer ni. Ada yang kena order dulu.